Thursday, February 18, 2016

Suvelillede SWOT analüüs





Suur värvi ja vormi mitmekesisus annab võimalusekombineerida väga erineva väljanägemisega peenraid, ampleid, konteinereid.

Kiire kasv ja rikkalik õitsemine annab võimaluse kiirelt parandada tühje kohti istutusalas, kui millegi kasvatamine on nässu läinud. Samuti on võimalus tulla vastu turu ootustele ja igal aastal ümber orjenteeruda taimede ja värvide osas vastavalt moe muutumisele.

Suure amplituudiga klassifikatsioonilised omadused lubavad taimestada suvelilledega väga erinevaid kasvukohti (kuivi, niiskeid, toiteaineterikkaid, toitainete vaeseid, valgusrikkaid ja vajulisi).

Erinev soojanõudlus ja külmataluvus lubavad kombineerida peenra, mis õitseb kevadkülmadest sügiskülmadeni ja on huvitav ka talvel.

Suvikuid on võimalus kombineerida püsikutega ja teiste ilutaimedega.

Kuna kõige kallim on suvelillede ettekasvatamine kasvuhoones, siis usun, et kokkuhoidu annab kui kasutada rohkem kohalekülvatavaid liike, toataimedena tuntud- või kasvuhoones ületalve hoitud liike, mida saab kevadel pistikutega paljundada. Ka kaheaastane taim kasvab ju suuremosa elust kasvuhoonest väljas!

Kehvast kliimast tulenevaid riske saab maandada külma-, vihma- ja haiguskindlate sortide eelistamisega.

Ühiskonnas on tekkinud kuvand, et korralikel inimestel on rikkalikult õitsevaid suvelilli silmailuks. Vastupidist olukorda seostatakse laiskuse, hoolimatuse ja majanduslike raskustega. Selline kuvand sunnib inimesi suvelilledele kulutama mõneti üle oma võimete. Loodame, et suvelillede pakutav mängulisus, loomiserõõm ja kujunduslust kaalub üles suvelillede kõrge hinna.

No comments:

Post a Comment